Dry needling

Šta je dry needling?

Dry needling je terapijska procedura u kojoj se koriste akupunkturne igle u svrhu opuštanja bolnih i napetih mišića. Rezultat je duboko opuštanje tkiva što doprinosi poboljšanju  pokretljivosti, poboljšanju funkcije i smanjenju bolova.

Kako se tretman izvodi?

Nakon masaže (30min), sterilna akupunkturna igla se ubode u područje “trigger tačke” te se traži najbolji odgovor tkiva “twitch” (osjeća se kao blagi trzaj nakon koga slijedi opuštanje).

Šta su triger tačke?

Triger tačka je skup napetih mišićnih vlakana koje je zbog gubitka sposobnosti relaksacije potrebno na mehanički način opustiti.
To područje mišića se na dodir oseća poput čvora, bolno je ili osjetljivo i može uzrokovati širenje bolova u udaljenim dijelovima tijela.

Koje su indikacije za ovaj tretman?

Indikacije su: teniski i golferski lakat, napetost mišića zbog sjedenja, istegnuća, upala Ahilove tetive, bolni sindromi vratne i slabinske kičme, išijalgija…

Koliko tretmana je potrebno?

Potrebna su 3 tretmana u razmaku od 7 dana.

Tretman se obično kombinuje sa masažom zbog boljeg efekta.

Cijena

50 KM

dry needling
dry needling

Posjetite nas

Uvijek se trudimo da u Fizio centru pružimo vrhunske usluge te da se izdvojimo po kvalitetu i stručnosti. Naše osoblje čine iskusni fizioterapeuti  koji konstantno obogaćuju znanje i vještine na mnogobrojnim edukacijama. Pozivamo Vas da se i lično uvjerite zašto smo najbolji!

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama

Poslovne jedinice

Fizio centar Trebinje

Trebinjskih brigada 11

+387 65 241 999

fiziocentartrebinje@gmail.com

Fizio centar Gacko

Hercega Stefana 1

+387 65 239 218

fiziocentartrebinje@gmail.com

fizio centar